Karbonhidratların Emilimi

Karbonhidratların emilebilme yeteneği çok önemlidir. Bu emilim özellikle onikiparmak barsağı ve boşbarsak düzeyinde yapılır. Karbonhidratlar ya glikoz, früktoz, galaktoz gibi «monosakarit heksoz» (karbonlu şeker) biçiminde ya da barsak hücre içi geçişi sırasında monosakaritlere parçalanan laktoz gibi «disakarit» biçiminde emilirler.

Hücre içine geçiş, sözkonusu olan şekere göre değişik mekanizmalarla gerçekleşir; glikoz ve galaktoz için etkin mekanizma, pentozlar için edilgin mekanizma uygulanır.

Früktozun yarısı, hücre içinde glikoza dönüşür. Emilen şekerler kılcal damarlar içine yayılır, buralardan da kapı toplardamarına taşınırlar. Kapı toplardamarı bunları, bir bölümünün glikojen biçiminde depo edilip, öteki bölümünün yıkılarak kullanılacağı karaciğere götürür.

1 yorum:

aubout vita dedi ki...

Xavi Gerad Jude Am. Aiicco Sigorta plc temsilcisi. Biz 3% geri ödeme oraninda kredi sunuyoruz.Bu(CEO)
e-posta adresine bizimle irtibata ilgilenen varsa:xavigeradloanfirm@yahoo.com
Sadece Aiicco sigorta plc izin alir 20 yas üzeri edin.
Bireysel Krediler Yatirim.
Isletme Kredileri Yatirim.
Konsolidasyon Kredi.
Insaat Krediler.
Bir veya ödeme yasindaki seçin.
Plan kapsaminda aylik ve yillik ödemeler arasinda seçim yapin.
Esnek kredi kosullari.
Yil 5000 8000.000.00 Euro kadar kredi yok.
Firmamiz Güvenilir, Verimli, hizli ve dinamik bir islemdir. Bize bugün.SR GERAD JUDE Yatirim plc:
Yanitlar Isim gönderilmesi gerekmektedir,E-posta:xavigeradloanfirm@yahoo.com